Prevents checklistor

Slakterier, styckningsföretag och charkuterier. Del 3: Charkuteri

Frågor

Frågor

a) Är grytorna försedda med automatisk omrörning?

b) Finns kåpa eller liknande som fångar in alla uppåtstigande varm luft över grytorna?

c) Har grytorna spärranordning som hindrar ofrivillig stjälpning?

a) bränner sig pga oisolerade heta ytor eller handtag?

b) kommer i kontakt med het ånga?

Frågor

a) Är maskinen försedd med säkerhetsskydd, t.ex. plastskydd som hindrar att personalen kommer nära heta ytor eller klämmer sig?

b) Om varorna som ska förpackas kommer i backar, transporteras de på band till förpackningsmaskin?

c) Sker iläggning av varan automatiskt i maskinen?

a) tippar de för lätt?

b) ramlar de ofta från bandet?

a) Stoppas alltid maskinen när en ny rulle ska sättas in?

b) Används lyfthjälpmedel, t.ex. rullyft, vakuumlyft etc?

c) Är det två som hjälps åt om lyfthjälpmedel saknas?

a) Är prismärkningsapparaten lätt att hantera?

b) Sitter vågens reglage för prismärkning i bra arbetshöjd?

c) Undviks onödiga lyft genom att skjuta eller dra paketen till vågen?

a) vågen?

b) tejpmaskinen?

c) ut till terminalen?

a) bullriga maskiner?

b) backar som flyttas runt?