Prevents checklistor

Slakterier, styckningsföretag och charkuterier. Del 1: Allmän del

Frågor

a) gjorda av material som är bekväma att stå och gå på?

b) hela i samtliga lokaler?

c) jämna och utan trösklar?

a) i trappor?

b) på grund av köttspill, blodrester, vatten m.m. på golvet?

a) branta trappor?

b) trappor som saknar räcke?

c) låga utrymmen som saknar svart/gul märkning?

Frågor

a) lättframkomliga?

b) utan trösklar, trappsteg eller lutande plan?

a) har truckförare kunskaper och arbetsgivarens tillstånd att köra truck?

b) är truckarna trafiksäkra och besiktigade?

a) avgränsad uppställningsplats/laddningsplats med ventilation?

b) och används ögonskydd vid risk för stänk från batterisyran?

c) fungerande ögondusch?

d) brandsläckare som är lätt tillgänglig?

Frågor

a) om hur den ska arbeta med maskiner, verktyg, knivar m.m. på ett säkert sätt?

b) i arbetsmiljöfrågor som t.ex. ergonomi, lyftteknik, hygien och smittorisker samt annat som rör verksamhetens arbetsmiljö?

Frågor

a) inandning av aerosoler och hudkontakt med rengörings-/desinfektionsmedel undviks?

b) rengöringsutrustningen är lätt att använda?

c) dosering av rengörings-/desinfektionsmedel sker automatiskt och slutet?