Frysrum
Checklistan innehåller frågor om hur frysrummet är utformat. Den tar även upp frågor om hur arbetet organiseras avseende arbete i kyla.
Dokumentnamn | |
---|---|
Frysrum | |
Område/plats | Datum |
Invalid Date | |
Godkänd av | Deltagare |
Beskrivning | Listan baseras på följande föreskrifter |
Checklistan innehåller frågor om hur frysrummet är utformat. Den tar även upp frågor om hur arbetet organiseras avseende arbete i kyla. |
Fråga | Ja | Nej | Ej rel. | Riskvärdering: | Riskbeskrivning | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Låg | Medel | Hög | |||||
1. Har personalen fått tillräcklig instruktion om arbetssätt, åtgärder och klädsel till skydd mot kyla? |
| ||||||
2. Finns och används lämpliga kläder för mer långvarigt arbete i frysrum, t.ex. termoställ, lämpliga underkläder, fotbeklädnad, handskar, mössa? |
| ||||||
3. Finns och används lämpliga kläder, handskar m.m. för arbete i frysdiskar? |
| ||||||
4. Finns möjlighet till uppvärmning i angränsande pausrum? |
| ||||||
5. Finns rutiner för att hålla golvet rent och halkfritt i kyl- och frysrum? |
| ||||||
6. Kan dörren till frysrum öppnas inifrån? |
| ||||||
7. Finns fasta arbetsplatser nära kylelement, frysta/kalla varor eller kyl- och frysrumsdörrar? |
| ||||||
8. Om det behövs, finns sluss med styrluft för att hindra drag från öppning till kylrum? |
| ||||||
9. Finns tillfredsställande belysning i frysrummet? |
| ||||||
10. Finns nödsignal i frysrummet och hörs den på ett bemannat ställe? |
| ||||||
11. Om det behövs, finns TV-övervakning i transportkylen? |
|
Övrigt Här kan ni notera risker som behöver åtgärdas som inte finns med i checklistan |
---|
© Prevent – Arbetsmiljö i samverkan Svenskt Näringsliv, LO och PTK
Fler checklistor hittar du på www.prevent.se/checklistor