Kött, chark och delikatess
Checklistan är lämplig att använda för att undersöka och minska riskerna vid kött-, chark- och delikatessavdelningen.
Frågor
Dokumentnamn | |
---|---|
Kött, chark och delikatess | |
Område/plats | Datum |
Invalid Date | |
Godkänd av | Deltagare |
Beskrivning | Listan baseras på följande föreskrifter |
Checklistan är lämplig att använda för att undersöka och minska riskerna vid kött-, chark- och delikatessavdelningen. |
Fråga | Ja | Nej | Ej rel. | Riskvärdering: | Åtgärd | Ansvarig | Klar senast | Kontroll | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Låg | Medel | Hög | ||||||||
1. Är maskiner försedda med föreskrivna skydd och i förekommande fall underspänningsskydd (skydd mot oavsiktlig återstart, t.ex. vid elavbrott): | ||||||||||
a) Köttbandsåg? |
|
|
|
| ||||||
b) Skärmaskin? |
|
|
|
| ||||||
c) Köttkvarn? |
|
|
|
| ||||||
d) Köttberedare? |
|
|
|
| ||||||
e) Grill? |
|
|
|
| ||||||
f) Mikrovågsugn? |
|
|
|
| ||||||
g) Andra maskiner? |
|
|
|
| ||||||
2. Har personalen fått utbildning och information om riskerna med maskinerna? |
|
|
|
| ||||||
3. Finns underhållsrutiner för maskinerna? |
|
|
|
| ||||||
4. Finns rutiner för byte av filter vid grillen? |
|
|
|
| ||||||
5. Finns fungerande brandsläckare vid grill och vet personalen hur den / de ska användas? |
|
|
|
| ||||||
6. Finns erforderlig skyddsutrustning vid användande av kemiska ämnen för rengöring av grill och andra maskiner? |
|
|
|
| ||||||
7. Är bullret från maskinerna som används i charken störande? |
|
|
|
| ||||||
8. Arbetar all personal på ett säkert sätt med maskinerna? |
|
|
|
| ||||||
9. Finns varningsanslag vid maskinerna? |
|
|
|
| ||||||
10. Är knivar och andra redskap: | ||||||||||
a) Väl fungerande? |
|
|
|
| ||||||
b) Ergonomiskt väl utformade? |
|
|
|
| ||||||
c) Förvarade på lämpligt sätt och plats? |
|
|
|
| ||||||
d) Väl underhållna? |
|
|
|
| ||||||
11. Kan man arbeta med maskiner i lämplig arbetshöjd? |
|
|
|
|
Övrigt Här kan ni notera risker som behöver åtgärdas som inte finns med i checklistan |
---|
© Prevent – Arbetsmiljö i samverkan Svenskt Näringsliv, LO och PTK
Fler checklistor hittar du på www.prevent.se/checklistor