Frågor
Frågor
a) Tippas varor i skalmaskin utan tunga lyft, t.ex. från stödyta och från mindre säckar?
b) Kan skalade varor tappas av direkt i vagn?
c) Står skalmaskinen fast och stadigt och har den förreglat skydd?
Frågor
Frågor
a) Kan den bytas ut mot lågtryck (som innebär mindre risker)
b) Läggs rengöringsmedlet alltid på med lågt tryck (spolning med högt)?
c) Används golvramp som hindrar att sprayen sprids upp i luften?
d) Är samtliga slangkopplingar på högtryckssidan fabriksmonterade (ej slangklämmor)?
e) Har sprutpistolen ”dödmansgrepp” och skyddsbygel?
f) Är personalen utbildad på högtryckstvätt, risker och skyddsåtgärder?
g) Finns rutiner för hur rengöring av lokaler etc ska genomföras?
Frågor
a) Kan ni övergå till tallriksservering?
b) Använder ni serveringsvagn när det är möjligt?
a) Kan portionering ersättas med självtag?
b) Är mat, porslin och portioneringsdisk placerade så att man arbetar så nära kroppen som möjligt?
c) Kan arbetstekniken förändras så att arbetet görs lugnare, med mjukare rörelser, att hand / tallrik ibland vilas mot en yta och med mikropauser?
d) Är utlämningsdiskens höjd anpassad så att man inte behöver arbeta med händerna ovanför axlarna eller hålla /sätta ned tallrikarna långt bort från kroppen?
Frågor
a) man ser brickor och kunder bra?
b) den är höj- och sänkbar och / eller att arbetsställningen kan varieras?
Frågor