Prevents checklistor

Dagligvaruhandel

Checklistan innehåller frågor om hur lokalerna och arbetsplatserna är utformade inom dagligvaruhandeln. Den inleds med några allmänna ämnesområden för att sedan följa varans väg och några vanligt förekommande arbetsutrymmen. Checklistan är lämplig att användas vid en övergripande skyddsrond. Vid mer riktade skyddsronder hänvisar vi till våra fördjupande ämneschecklistor.

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

a) i gott skick?

b) försedd med rätt typ av glidskydd mot underlaget?

c) typkontrollerad?

Frågor

Frågor

a) Med armarna över axelhöjd?

b) Under knähöjd?

c) Med böj- eller vridrörelser för hand och underarm?

d) Under stark tidspress?

e) Som upprepas under längre tid?

Frågor

Frågor

Frågor

a) Köttbandsåg?

b) Skärmaskin?

c) Köttkvarn?

d) Köttberedare?

e) Grill?

f) Mikrovågsugn?

g) Andra maskiner?

a) Väl fungerande?

b) Ergonomiskt väl utformade?

c) Förvarade på lämpligt sätt och plats?

d) Väl underhållna?

Frågor

a) finns det fritt benutrymme?

b) finns ett höj- och sänkbart fotstöd vid behov?

c) kan kassaarbetet utföras även stående?

d) kan stolen flyttas undan vid stående kassaarbete?

e) kan stolens sits och ryggstöd enkelt regleras?

Frågor

Frågor

Frågor

Frågor

a) Markerade?

b) Märkta med skyltar som syns även när det är mörkt?

c) Fria (ej blockerade)?

d) Öppningsbara utan nyckel?

e) Minst två till antalet och oberoende av varandra?